Fürdőszoba ötletek 2023-ban készült valós fürdőszobák alapján 

Egy lakás felújítás során a legtöbb időt a felújítók a fürdőszoba megtervezésével töltik. Mert a felújítás után egy jó tíz évig biztos nem akarunk majd újra hozzányúlni. Ezért egy fürdőszobának megnyugtatónak, időtállónak és praktikusnak kell lennie egyszerre. Ehhez a tervezés első fázisában össze kell gyűjteni a lehető legtöbbet a fürdőszoba ötletek közül és kiválogatni a fürdőszoba adottságainak és a pénztárcánknak megfelelőket. 

Fürdőszoba felújítás terv

Ebben a cikkben bemutatjuk a fürdőszoba ötletek top 5 helyezettjét, elkészült fürdőszobákat, amiket az Ügyfeleink kértek megvalósítani az elmúlt évben. 

Épített zuhany

Ha fürdőszoba, akkor a világ általában két részre szakad. Az egyik tábor, aki el sem tudja képzelni az életét fürdőkád nélkül. A másik pedig, amelyik igen. Az utóbbi tábor 2023-ban már biztosan épített zuhany kivitelezését kéri a fürdőszobájába, és nem használ zuhanytálcát. 

Épített zuhany

Az épített zuhanynak több megvalósítási formája is lehet. Akár ötszögletű formában is elkészíthető, de bármilyen téglalap vagy hagyományos méretben is. A méretét az határozza meg, hogy milyen zuhanyajtó vagy pengefal kerül a zuhany köré. 

Az ügyfeleink által megvalósított fürdőszoba ötletek között visszatérő elem, hogy az épített zuhany falán folytatódik akár részben, akár egész mennyezetig a padlólap. Ez megtöri a fali csempe egyhangúságát és kiemeli a zuhany részt. 

Ha épített zuhany kivitelezésen gondolkodik, olvassa el erről szóló részletes cikkünket.

Falfülke 

A fürdőszoba ötletek közül nagyon praktikus megoldás mind zuhany, mind fürdőkád fal mellé kialakított falfülke. Ez gyakorlatilag egy mélyedés a falban, mely kiburkolásra kerül, és egy extra helyet ad a pipere cikkek tárolására. 

Falfülke épített zuhanyban

A falfülke burkolása nagyon aprólékos feladat, a pozitív sarkoknál élvédő használandó, vagy ha ezt nem szeretnénk, akkor gérvágás szükséges. 

Led világítás 

Akár a falfülke, akár a fürdőszoba falon végig vezethető egy led szalagos fény, ami nagyon szép hangulatvilágítást adhat este, egy habos fürdő kíséretében. Mivel vizes helyiségről van szó, csepp és vízálló fényszalagokat válasszunk. Akár gipszkartonba, díszlécbe, bútorba, falba, csempeburkolatba is be lehet szerelni a flexibilis LED szalagot.

Fürdőszoba ötletek egyike a Led szalag a fürdőbe

Ebből a fényből is választhatunk hideg, meleg és természetes fehér között, de ha bevállalós a fürdőszoba ötletek terén, akár színes fényű szalagot is választhat, amely egy megfelelő vezérlő segítségével a szivárvány számtalan színárnyalatát megjelenítheti a rejtett világítás keretében. 

Csempe színek 

A legtöbb fejtörést általában a csempe színe okozza. A fürdőszobában általában célszerű kerülni a harsány és élénk színeket.  A legjobb választások a fehér , világos és föld színek, de nagyon elterjedtek a márvány hatású csempék is. 

Dupla mosdó és led tükör fürdőszobában
Márvány mintás fali csempe és beépített WC
Ötszögletű épített zuhany

A legtöbb általunk felújított fürdőszobában a fehér és fahatású csempe kombináció, valamint a fehér és márvány valamint szürke kombináció volt a leggyakoribb. 

Dekorcsempék 

A fürdőszoba ötletek közül nem maradhatnak ki a dekorcsempék sem. Ezeknek az ára elég magas tud lenni, így nagy mennyiségben sok költségvetésbe nem fér bele, ezért ötletesen kell vele bánni. 

Mintás dekorcsempe fürdőkád falon
3D hatású fali csempe
Zöld üveg dekorcsempe mosdó körül

A legjobb megoldások, ha például a falfülkében használunk egy dekorcsempét, amely így nagyon látványossá teszi a falfülkét. De akár használhatjuk a fürdőkád mögötti fal teljes hosszában.   

Ehhez használhatunk akár díszcsempéket, mozaikot, vagy 3D mintázatú , struktúrált csempét is. 

Ha érdeklik a cikkben bemutatott fürdőszobák előtte utána képei nézze meg képeinket instagramon és videóinkat tikotokon.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Épített zuhany kivitelezésén gondolkodik? – Mielőtt belekezd, ezeket tudnia kell
Ha ezeket nem tudja az épített zuhanyról, nem a boldogságban fog úszni, …
Metro csempe – 5+1 szempont amire figyelni kell a kiválasztásakor
Régen a kisföldalattit burkolták vele. Ma már a legelegánsabb otthonok kelléke. Minden, …
4 ötlet, hogy ne legyen unalmas a fehér csempe  
A fehér csempe olcsó, könnyen beszerezhető és tiszta érzést kelt. De kombináld …
Fürdőszoba felújítás- 5 dolog, ami a bajokat okozza 
Összegyűjtöttük azt az 5 fürdőszoba felújítási hibát, amiről az Ügyfeleink nem gondolták, …