Fürdőszoba ötletek 2023-ban készült valós fürdőszobák alapján 

Egy lakás felújítás során a legtöbb időt a felújítók a fürdőszoba megtervezésével töltik. Mert a felújítás után egy jó tíz évig biztos nem akarunk majd újra hozzányúlni. Ezért egy fürdőszobának megnyugtatónak, időtállónak és praktikusnak kell lennie egyszerre. Ehhez a tervezés első fázisában össze kell gyűjteni a lehető legtöbbet a fürdőszoba ötletek közül és kiválogatni a fürdőszoba adottságainak és a pénztárcánknak megfelelőket. 

Fürdőszoba felújítás terv

Ebben a cikkben bemutatjuk a fürdőszoba ötletek top 5 helyezettjét, elkészült fürdőszobákat, amiket az Ügyfeleink kértek megvalósítani az elmúlt évben. 

Fekete csaptelepek

Manapság már számos felülettel és színben találunk csaptelepeket, arany, bronz, Rose gold, matt, fényes … De egyre inkább terjed a fekete csaptelepek és zuhanyszettek választása.

A csaptelepek az utolsó díszei a fürdőszobának, amik a felületüktől függően egy egészen más hangulatot tudnak teremteni és fókuszpontjává válhatnak a fürdőnek.

Ha fekete csaptelepeken gondolkozik érdemes a padló és a fal színeit natúran tartani , és elfelejteni a díszes , színek csempéket, mert mellettük nem érvényesül a fekete karakteressége.

Épített zuhany

Ezen a Kádár kocka felújításon is a kivitelezett fürdőszoba például kifejezetten vagány lett a fekete csaptelepek és zuhanykabin által. És bár nagyon egyszerű burkolatok és színek kerültek kiválasztásra mégis nagyon karakteres lett a fürdő a fekete hozzáadásával.

Egyébként a képen is látható épített zuhany a leggyakoribb kérés ma a fürdőszoba felújítások alatt.

Az épített zuhanynak több megvalósítási formája is lehet. Akár ötszögletű formában is elkészíthető, de bármilyen téglalap vagy hagyományos méretben is. A méretét az határozza meg, hogy milyen zuhanyajtó vagy pengefal kerül a zuhany köré. 

Az ügyfeleink által megvalósított fürdőszoba ötletek között visszatérő elem, hogy az épített zuhany falán folytatódik akár részben, akár egész mennyezetig a padlólap. Ez megtöri a fali csempe egyhangúságát és kiemeli a zuhany részt. 

Ha épített zuhany kivitelezésen gondolkodik, olvassa el erről szóló részletes cikkünket.

Falfülke 

A fürdőszoba ötletek közül nagyon praktikus megoldás mind zuhany, mind fürdőkád fal mellé kialakított falfülke, amely jelentős többletköltséget nem okoz a fürdőszoba felújítás alatt, ellenben nagyon mutatós.

Ez gyakorlatilag egy mélyedés a falban, mely kiburkolásra kerül, és egy extra helyet ad a pipere cikkek tárolására. 

Falfülke épített zuhanyban

A falfülke burkolása nagyon aprólékos feladat, a pozitív sarkoknál élvédő használandó, vagy ha ezt nem szeretnénk, akkor gérvágás szükséges. 

A falfülkébe tehetjük ugyanazt a burkolatot, mint a fürdő falára, de meg is variálhatjuk a hangulatot egy díszcsempe, egy mozaik vagy például a padlólap használatával.

Led világítás 

Akár a falfülke, akár a fürdőszoba falon végig vezethető egy led szalagos fény, ami nagyon szép hangulatvilágítást adhat este, egy habos fürdő kíséretében. Mivel vizes helyiségről van szó, csepp és vízálló fényszalagokat válasszunk. Akár gipszkartonba, díszlécbe, bútorba, falba, csempeburkolatba is be lehet szerelni a flexibilis LED szalagot.

Fürdőszoba ötletek egyike a Led szalag a fürdőbe

Ebből a fényből is választhatunk hideg, meleg és természetes fehér között, de ha bevállalós a fürdőszoba ötletek terén, akár színes fényű szalagot is választhat, amely egy megfelelő vezérlő segítségével a szivárvány számtalan színárnyalatát megjelenítheti a rejtett világítás keretében. 

Csempe színek 

A legtöbb fejtörést általában a csempe színe okozza. A fürdőszobában általában célszerű kerülni a harsány és élénk színeket.  A legjobb választások a fehér , világos és föld színek, de nagyon elterjedtek a márvány hatású csempék is. 

Dupla mosdó és led tükör fürdőszobában
Márvány mintás fali csempe és beépített WC
Ötszögletű épített zuhany

A legtöbb általunk felújított fürdőszobában a fehér és fahatású csempe kombináció, valamint a fehér és márvány valamint szürke kombináció volt a leggyakoribb. 

Dekorcsempék 

A fürdőszoba ötletek közül nem maradhatnak ki a dekorcsempék sem. Ezeknek az ára elég magas tud lenni, így nagy mennyiségben sok költségvetésbe nem fér bele, ezért ötletesen kell vele bánni. 

Mintás dekorcsempe fürdőkád falon
3D hatású fali csempe
Zöld üveg dekorcsempe mosdó körül

A legjobb megoldások, ha például a falfülkében használunk egy dekorcsempét, amely így nagyon látványossá teszi a falfülkét. De akár használhatjuk a fürdőkád mögötti fal teljes hosszában.   

Ehhez használhatunk akár díszcsempéket, mozaikot, vagy 3D mintázatú , struktúrált csempét is. 

Ha érdeklik a cikkben bemutatott fürdőszobák előtte utána képei nézze meg képeinket instagramon és videóinkat tikotokon.

FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁS TERVEZŐ FÜZET

Ha szeretne Ön is ilyen szép és praktikus fürdőszobát elérni a felújításon érdekelni fogja a letölthető és kinyomtatható fürdőszoba tervező füzet.

A tervező egy olyan munkafüzet, amelyben az egyes lapok végig vezetik a tulajdonost a fürdőszoba felújítás tervezésének lépésein, előre gyártott kérdések és táblázatok segítségével.

Segítenek a stílus megálmodásában, a méretek felvételében, a lehetséges berendezések megismerésében, a tárgyak kiválasztásában és a szükséges munkák meghatározásában.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Fuga színek kisokos – hogyan ne rontsd el a burkolásod a fugával 
A fuga színek kiválasztásával sokan nem törődnek, pedig meghatározza a végeredményt. Itt …
Lakásfelújítás trendek – mit kérnek a legtöbben az otthonukba
Bár nincs két egyforma felújítás, de vannak lakásfelújítás trendek, amik befolyásolják a …
Fürdőszoba csempe ötletek és minden, amit a burkolat kiválasztásához tudni érdemes
Ha fürdőszoba csempe ötletek után kutat, hoztunk néhány kész fürdőszobát és, hogy …
A modern fürdőszoba 5 kelléke egy valós fürdőszoba bemutatásával
A lakberendezésben folyamatosan jönnek és mennek a trendek. Hogy mik a modern …