Az 5 legfontosabb dolog, amire figyelj fürdőszoba felújítás alatt 

Egy fürdőszoba általában a legkisebb felújítandó rész egy lakásban, mégis a fürdőszoba felújítás a legösszetettebb rész egy kivitelezés során.

Számos szakma összehangolása, rengeteg döntés és tűpontosság szükséges a sikeres végeredményhez. Mégis nagyon kevesen tudják a lakberendezők vagy a kivitelezők között összegyűjteni azt, mire kell figyelnie egy lakásfelújítónak a fürdőszoba felújítás alatt. 

Ebben a cikkben a mi összeszedtük azt az 5 legfontosabb dolgot a fürdőszoba felújítás alatt, amire mindenképp figyelned kell, ha nem akarod, hogy használhatatlan legyen a végeredmény. 

A fürdőszoba felújítás részleteit előre meg kell tervezni

Mi kivitelező cég vagyunk, mégis az a mottónk, hogy a felújítás nem a bontással kezdődik. 

Ez pedig a fürdőszoba felújítás alatt hatványozottan igaz. 

Mert itt a lépéseknek nagyon szigorú sorrendje van és abban minden méretnek és műszaki jellemzőnek fontos a szerepe. 

Mondjuk például, ha olyan mosdó csaptelepet választasz, ami a mosdó pultra van szerelve, elég, ha a fürdőszoba felújítás végére odaviszed a helyszínre, és nagyjából az utolsó momentum lesz, hogy felszerelvényezik vele a fürdőt. 

Viszont, ha olyan csapteleped lesz, ami falsík alatt van és a falból jön ki, azt már a munkák legelején oda kell vinned, mert annak a csaptelepnek egy része a falba kerül besüllyesztésre. 

csaptelep típusok

Ha nem tervezted meg a fürdőszoba felújítás részleteit, és csak a burkolás után találsz ki ilyen részleteket, azzal sok fejfájást okozol és többletköltséget. 

Egy fürdőszoba felújítás alatt az alábbi kérdéseket kell előre eldöntened: 

Milyen lesz az elrendezés 

Milyen berendezési tárgyakat fogsz használni (például: kád, zuhany, zuhanytálca, épített zuhany, rejtett tartályos wc vagy monoblokkos) 

Hova kerülnek a víz és elektromos kiállások 

Milyen fűtés lesz 

Milyen méretű burkolatot szeretnél használni 

Milyen burkolás mintában és milyen magasságig szeretnéd burkolni 

A legtöbb Ügyfelünkél a felméréseken azt tapasztaljuk, hogy ezekre a kérdésekre még egyáltalán nem tudnak válaszolni ,és nem is számítottak ilyen jellegű kérdésekre. 

Pedig ezek a kérdések mind befolyásolják a költségvetést, a munkafolyamatokat és a felújítás idejét. 

Persze, ha az ember először csinál ilyet, elég komplikáltnak és ijesztőnek tűnhet, és nem nagyon tudja hol kezdjen bele. Pedig az interneten ma már lehet találni fürdőszoba felújítás tervező füzetet, mely végig vezet a felújítás tervezés 8 lépésén, amivel gond nélkül magad is meg tudod tervezni a legjobb elrendezést és a legszebb designt. 

Fürdőszoba felújítás tervezés és kivitelezés

Tartalékolj váratlan eseményekre 

Egy fürdőszoba felújítás alatt történhet a legtöbb váratlan esemény, amire a bontás előtt nem lehet pontosan felkészülni. 

Nem tudni milyen állapotban vannak a falak, hogy az előző csempe lebontásával lejön-e teljesen a vakolat is, vagy csak minimálisan, hogy milyenek a vízcsövek. 

Ha már az ember teljesen szétveri a fürdőszobát, érdemes nem csak az esztétikai felújításra költeni, hanem a víz és villany teljeskörű felújítására is. 

Ugyanakkor mindenképpen célszerű tartalékolni a bontás után felderülő állapotokra, mint például, hogy újra kell vakolni a felületet vagy gipszkarton borítással ellátni.  

Ne kapkodd el az elrendezést 

A fürdőszoba felújítás alatt nagyon fontos az elrendezés. Az, hogy kényelmes és praktikus legyen az elrendezés fontosabb, mint , hogy szép legyen a csempe. 

A felújítás tervezés során alaposan mérd le a falakat, rajzold le az alaprajzot és készíts bútorozási tervet. Addig variáld míg meg nem találod a legjobb elrendezést. 

Az elrendezést, ha van rá lehetőséged célszerű, úgy alakítani , hogy ha a wc is a fürdőszobában van, ne az legyen a bejárattal szemben, hanem inkább a mosdó. 

Mindenképp számolj azzal is, hogy legalább 60-80 cm hely kell a kényelmes mozgáshoz, például, hogy lehajolj a mosdó előtt arcot mosni. 

A legjobb kialakításhoz ismerned kell a legfontosabb méreteket és azokat a programokat, amiket ehhez használhatsz. 

felújítás tervező füzet

Töltsd le az ingyenes felújítás tervező füzetünket.

Vele együtt egy 10 részes e-mail sorozatban veszel részt, ahol minden a felújítás megtervezéséhez szükséges infót, méretet, ingyenes programokat megosztunk veled.

Vízszigetelés 

A fürdőszoba felújítás legfontosabb része a vízszigetelés és a sarkokban a hajlaterősítő szalag beépítése. Mindenképpen ellenőrizd, hogy ez szerepel e a kivitelező ajánlatában és, hogy meg is csinálja. 

Vízszigetelés nélkül az egész fürdőszobád nem ér semmit. Hiába lett gyönyörű,  ha valami probléma van és még leáztatod a szomszédot, még az Ő kárát is neked kell fizetned. 

A burkolaton ne spórolj 

A burkolat szépségénél a minősége sokkal fontosabb . 

Nem kell feltétlenül nagyon drága burkolatot venni, de a tapasztalat az, hogy a feltűnően olcsó lap általában mérethibás , nagyon vékony és könnyen lepattog róla a máz. 

A nem jó minőségű lapokkal két nagy probléma lesz. 

Az egyik, hogy esztétikailag nem lesz tökéletes, tehát a fugakép nem lesz elég szabályos és egyenes, így nem lesz elég látványos a burkolatod. 

Az ennél nagyobbik gond, hogy jelentős többletköltséget fog okozni. Ha a lap túl vékony és könnyen törik, vagy lepattog róla a máz, azokat a lapokat nem lehet felhasználni. Így hiába volt eredetileg olcsó a burkolat, de a törötteket pótolni kell, és ezzel a végén már nem is spóroltunk meg semmit. 

Ugyanakkor a burkolat választás során a design szempontjából ne feltétlenül a most divatos csempék közül válogass. Találd meg a saját stílusod. 

Érdemes egy természetes , natur , megnyugtató fürdőszobát kialakítani, és azt feldobni valami extrával. 

Korábbi Ügyfeleink többen fehér, bézs és fa árnyalatokat választottak a fürdőbe, de feldobták azt egy fekete csapteleppel, egy mintás dekorcsempével vagy egy színes mozaikkal. 

Modern fürdőszoba felújítás épített zuhanyzó és falfülke építésével
Fürdőszoba felújítás alatt készült falfülke fürdőkád felett led szalaggal
Épített zuahynzó és rajtett tartályos wc a modern fürdőszoba felújítás elhagyhatatlan elemei

Ha érdekelnek , hogy néztek ki ezek a fürdőszobák a felújítás előtt nézd me a kép galériánkat. Nem fogod elhinni → Megnézem a képeket

Ha érdekelnek még további fürdőszoba felújítás cikkek, nézd meg az alábbi ajánlásainkat.  

30 legjobb fürdőszobai tároló ötlet
A fürdőszobai tároló terén válasszunk többfunkciós termékeket és általában vertikálisan, a mennyezet …
4 ötlet, hogy ne legyen unalmas a fehér csempe  
A fehér csempe olcsó, könnyen beszerezhető és tiszta érzést kelt. De kombináld …
A modern fürdőszoba 5 kelléke egy valós fürdőszoba bemutatásával
A lakberendezésben folyamatosan jönnek és mennek a trendek. Hogy mik a modern …
Épített zuhany kivitelezésén gondolkodik? – Mielőtt belekezd, ezeket tudnia kell
Ha ezeket nem tudja az épített zuhanyról, nem a boldogságban fog úszni, …