Házfelújítás modern letisztult stílusban 

Klasszikus 90-es éveket idézte a kétemeletes családi ház a házfelújítás előtt. Tégláig visszabontva alakítottunk ki egy modern letisztult családi házat belőle. 

Modern ház felújítás

Ez volt az első olyan munkánk, ahol a tulajok a felújítás tervező füzeteink kitöltésével kezdték a házfelújítás folyamatát és nagy hangsúlyt fektettek az alapos tervezésre, így ez a munka külön is közel állt hozzánk. A precíz tervezés meg is látszik a házfelújítás végeredményén és a teljes házat átívelő összhangon. 

A ház elrendezése

A családi ház két emeletből áll. Az alsó szinten egy vendégszoba, szembe vele egy tágas nappali található, kijárattal a teraszra. Innen vezet fel a lépcső az emeletre. De ide még visszatérünk. 

Ha az alsó szinten tovább haladunk az étkezőbe és a konyhába érkezünk, valamint egy a konyha mellett egy szűk folyosó vezet a fürdőszoba és wc felé. 

Ha visszatérünk a nappalihoz, a lépcsőn felmenet egy rejtett ajtót találunk, ami egy tetőtéri mosókonyhába vezet, az emeleten pedig 3 hálószoba és egy fürdő található. 

A házfelújítás során az egyik megoldandó feladat az alsó fürdőszoba helyzete volt, a másik pedig a lépcső fal dekorálása. 

Az alsó fürdőszoba felújítása 

Bár elméleti síkon támogatjuk azt, ha a házban a fürdőszoba és a wc külön álló helyiségekben vannak, de jelen házfelújítás esetében annyira rossz volt az elosztás, hogy hiába voltak elszeparálva, egyik helyiség sem funkcionált jól. 

A wc féloldalasan volt beépítve a mellékhelyiségbe, mert olyan szűk volt a hely, hogy nem fért el másképp, és ha az ember ráült már nem lehetett bezárni az ajtót. 

A fürdőszobában hasonlóan rossz volt a helyzet, és bár volt egy tusoló és egy mosdó, mindkettő olyan szűk volt, hogy szinte használhatatlan volt a tér. 

Így a házfelújítás során a fürdőszoba alaprajzát változtatni kellett. 

A legjobb megoldásnak azt találtuk, hogy egybenyitottuk a két helyiséget. 

Az eredeti fürdő helyiséget szűkítette, hogy a csövek a falon kívül , elkartonozva futottak, amiket a házfelújítás alatt bevéstünk a falba. Így nyertünk egy hosszú sík falat. Amelyre el tudtuk helyezni az épített zuhanyzót és a dupla mosdót is ,a mire a tulajok vágytak a házfelújítás során.

Egy lakásfelújítás alatt a wc mozgatása nehéz és behatárolt, de egy házfelújítás során nagyobb a mozgástér e tekintetben, így azt át lehetett helyezni egészen a fürdőszoba másik sarkába. 

Ez az elrendezés abból a szempontból is jó volt, hogy így a fürdőbe belépve a mosdót látjuk és nem rögtön a wc-t. 

A nagyobb tér érdekében a fürdőszoba eredeti bejárati ajtaját megszüntettük, és kijebb helyeztük el a folyosón. 

Modern fürdőszoba  kialakítása egy házfelújítás alatt
Épített zuhany kialakítása egy házfelújítás alatt
Komplett Házfelújítás

A házfelújítás konyhát érintő változtatásai 

A folyosón volt egy szekrény, amit a tulajok nem igazán használtak. Ellenben a konyhában több helyre volt szükségük. Így ezt a folyosó felöli oldaláról befalaztuk, és a másik oldalról – a konyha felől – megnyitottuk.  

A konyhában kialakított beugró részen így helye lett a hűtőszekrénynek, és még körülötte elfértek szekrények is. 

Ezen kívül a házfelújítás alatt lebontottuk az étkező és a konyha közötti falat, és a két helyiséget egy konyhapulttal választottuk el egymástól. 

A lépcső fal dekorálása

A lépcső mellett futó fal dekorálása azért jelentett nagy kihívást, mert egy olyan elemet kellett választani, melybe integrálni lehet a lépcső közepén meglévő ajtót. 

Az ajtó a tető alatti részhez vezet, ami mosókonyhaként funkcionált. Bár nem a legszerencsésebb megoldás ezt a lépcsőről megközelíteni, de a tulajok szerették volna megtartani , tekintettel arra, hogy így a mosógép nem vett el helyet, az amúgy sem nagy fürdőszobákból. 

Végül a lépcsőfalra kőburkolat került felragasztásra, amit kiegészítettünk falamellákkal. Ezekben a falamellákban került elrejtésre az ajtó is. 

Padlófűtés lerakás
Lépcsőfelújítás

A házfelújítás során használt termékek 

A lépcsőfal dekorálása követte a házfelújítás során elérni kívánt stílust, ami egy modern és letisztult hatás volt. 

Ehhez természetes anyagok, színek kerültek felhasználásra, a fa , a fehér és a bézs színek uralkodtak döntően. 

A szobákban az Egger Melba Oak brown burkolata került felhasználásra. A konyhában és a fürdőszobában a Cersanit Sandwood Brown. 

Ami az ékköve lett a háznak, az a burkolatokkal nagyon szépen harmonizáló Erkado típusú beltéri ajtó. Az ajtókról azt kell tudni, hogy lengyel gyártmányúak, így a magyar szabványoktól eltérő a méretük, amire a fogadó részek kialakítása során figyelnünk kellett. 

A lépcsőt díszítő kövek és lamella a Bauhausból lettek vásárolva. 

Az alsó fürdőszoba kék mozaik csempéje a Maikly csempe boltból való. A lépcsőnél még extra megoldásként egy led csíkot vezettünk végig, amely követi a lépcső vonalát, és esti fényként szolgál.

Villanyszerelés házfelújítás alatt
Házfelújítás

Ha szeretne Ön is hasonló eredményt, HASZNÁLJA A Felújítás NaplóT .

EZ IS ÉRDEKELHETI

Egy mennyezeti lámpa nem elég – hogyan tervezd meg a világítást? 
A felújítás alatt sokan elhanyagolják a világítástervezést,és csak egy mennyezeti lámpa kerül …
Vízálló laminált padló konyhába – előnyök, hátrányok, alternatívák
A lakásfelújítások során használt termékek és megoldások folyamatosan változnak, és ezzel a …