Lakásfelújítás ötletek – 10 egyszerű, de mutatós tipp valós lakásokból

Az a baj azzal, hogy az ember a pinteresten kutat csak a lakásfelújítás ötletek után, hogy ott sokszor földi halandónak és normál méretekkel rendelkező lakásának nem megfelelő, meg nem valósítható lakásfelújítás ötletek jönnek vele szembe .

De a lakásfelújítás ötletek begyűjtése akkor célravezető, ha minél több inspirációt szedünk össze, és azokat az inspirációkat nem lemásolni szeretnénk, hanem a saját lakásunk adottságai és az életünk igényei szerint a magunk képére formáljuk a tervezés során.

Ha ezt nem tudjuk , hogy kell már van ingyen letölthető felújítás tervező füzet, ami végig vezet egy lakásfelújítás design tervezésén és a fontos lépésein, hogyan kell az inspirációból egy felújítást megvalósítani.   

Hogy segítsünk elindulni ezen az úton, hoztunk 10 inspirációt, különböző olyan lakásfelújítás ötletek ezel, amiket a korábbi ügyfeleink a felújításuk alatt kitaláltak és tényleg megvalósítottak, és amik bármely otthonban kivitelezhetőek.

7d11941d-f891-4433-9efb-2584528bd8a4.JPG

Konyhai hátfal

A konyhafelújítás során sokan elég bátortalanok és hátfalként egyszerű fehér csempét választanak. Pedig egy mintás vagy dekor csempe az egész hangulatot egészen megváltoztatja.

Egy polgári lakás felújítás során a tulajdonosoknak jött az ötlet, hogy az egyszerű fehér konyha és fa munkapult mellé egy madaras, trópusi mintás díszcsempét választottak, ami azért nagyon jó a lakásfelújítás ötletek között, mert egészen más stílusba vitte el az egyszerű konyhát hatalmas befektetés nélkül.

img_9828.JPG

Élvédő díszként használva 

Ha tetszik a lakásfelújítás ötletek közül az, hogy a konyhai hátfal legyen egy kicsit izgalmasabb, de nem vagyunk olyan bátrak, hogy mintás,  dekorcsempét válasszunk, az egyszerű fehér csempe megfűszerezésére egy nagyon mutatós megoldás lehet, ha a csempe sorok közé, díszként egy élvédőt használunk.

Az egyik Ügyfelünk a konyha hátfal burkolásához használt eltolásban fehér csempét, és a sorok között egy rose gold élvédőt húzott végig, ami nagyon szépen harmonizált a fa munkapulttal.

1_1.jpg

Zuhany burkolás

A mostani fürdőszoba burkolások során sok tulajdonos választ fehér csempét a falakra, ami letisztult hatást kelt. Ezt sokan fahatású hidegburkolattal szokták a padlón kiegészíteni.

 De az épített zuhanyzók terjedésével, egyre több játékosság figyelhető meg a fal burkolás során.

Az egyik ilyen bevált és modern megoldás a lakásfelújítás ötletek között, ha a padló csempéjét felfuttatjuk a zuhanyzó falán, amely megtöri a fali csempe egyhangúságát, anélkül, hogy a fal és a padló csempe mellé egy harmadik csempét kellene kiválasztani  és kombinálni a burkolás során.

Falfülke 

Minden fürdőszoba felújítás fontos lépése a tárolás megfelelő kialakítása. A mai fürdőszobákban ennek egyik fontos kelléke a falfülke, amely az épített zuhanyzó vagy a fürdőkád falába kialakított mélyedés, amiben tárolhatóak a pipere holmik.

Ennek kialakítása vakolással vagy építőlemezzel történhet, majd kiburkolásra kerül. A burkolás során a sarkok vagy gérvágással vagy élvédővel kerülnek kialakításra.

A falfülkét gyakorlatilag bármilyen hosszban el lehet készíteni, rakhatunk egy egybe függő hosszú falfülkét a zuhany falára, vagy két kisebbet a zuhanyszett két oldalára. A helyét és méretét a fal vastagsága és hossza fogja behatárolni.

img_1018.JPG

Kád mögötti tároló

Maradva a fürdőszobai tárolásánál, van, hogy nincs lehetőség falfülke kialakításra, mert a fal túl keskeny.  

Egy fürdőszobafelújítás alatt, az ügyfélnek az az ötlete támadt, hogy a kád és a fal közé építetsünk egy tárolót. Ami rendhagyó volt benne, hogy a tárolót úgy építettük meg, hogy kicsit megemeltük a fürdőkádhoz képest.

Így alatta elfér a szennyeskosár, a felső polcon pedig tárolhatod a piperéket.

img_8284.JPG

Szekrénybe rejtett kamra

Tárolóból egy lakásban sosem elég. Elsősorban olyanból, ahol elférnek a nagyobb háztartási eszközök, mint egy porszívó, vagy akár egy létra.  

Egy polgári lakás felújítása során a konyha területéből ellopva alakítottunk ki egy külön tárolót.

A konyha az előszoba mellett húzódó hosszú helyiség volt, aminek a területéből ellopva felhúztunk benne egy új falat. Erre került rá egyik oldalról a konyhabútor egy része, másik oldalról pedig ez lett a kamra fala.

A kialakult új kis helyiséghez a folyosó felől nyitottunk egy falat. De annak érdekében, hogy az ajtó ne vegyen el sok helyet a területből a tulajok a folyosó falon elhelyezett beépített szekrénybe integrálták a tároló ajtaját.

img_5041.jpg

Díszlécek

Néha nem kellenek extrém lakásfelújítás ötletek, hogy feldobjunk egy teret. Egy felújításunk alatt az étkező falát szerette volna kiemelni a tulaj, mert elég unalmas volt, de ez volt az első dolog, amit az ember látott a lakásba belépve.

Néhány egyszerű fa díszlécet vettünk a Praktikerben. Ezek 240 cm hosszúak általában. Ezeket méretre vágtuk és a már falon lévő lámpa köré helyeztük fel téglalap formában.

Felragasztottuk , majd, hogy egységes legyen átfestettük őket.

papp_papir_nappali_foto.jpeg

Lépcsőfal burkolás

Egy  modern stílusú házfelújítás során nagy fejtörést okozott a lépcsőfal dekorálása, amibe egy ajtót kellett integrálni, ami a tetőtéri mosókonyhához vezetett. Átnéztük a pinteresten található összeset a lépcsőre vonatkozó lakásfelújítás ötletek közül, de végül az Ügyfél egy önálló megoldással állt elő.

A fal egyik felére lamellás falpanelt használtunk, amibe egy falsíkban záródó ajtót rejtettünk el, így ez, amikor zárva van teljesen belesimul a fa lécek közé.

De, hogy ne legyen túl sok a szemnek a fa lécek monotonitása, a hosszú lépcsőfal másik oldalára kőburkolat került felragasztásra.

img_3696.JPG

Parketta felújítás

Sokan óckodnak megtartani a régi parkettát, mert azt gondolják az ódivatú. Pedig sok esetben csak a rajta lévő lakk és az eltelt idő okozza.

A parketta teljes mértékben felújítható, csiszolással, és hézagkitöltés segítségével.

A végső hatást a lakkozás fogja megadni. A régi időkben főleg magasfényű oldószeres lakkot használtak, ami idővel eléggé megsárgult és ósdi hatást kölcsönzött a parkettának.

Ma már azonban kapható matt vizesbázisú lakk is, amely környezetkímélőbb és egy letisztult modern hatást ad a parkettának.

img_5039.jpg

Konyhabútor festés

Ha már meguntad a konyhádat, de egy teljes csere nem jöhet szóba, könnyen felújíthatod a régi bútort, úgy, hogy még évekig tartós lesz és design-os.

Egy felújításunk alatt a régi konyhabútort megtisztítottuk, kijavítottuk a hibáit, megcsiszoltuk, majd krétafestékkel átfestettük az ajtókat.

A krétafestékek esetében fontos , hogy az alapozóját is használni kell, és a festendő felületnek zsír és pormentesnek kell lennie. Tovább arra is figyelni kell, ha csak az ajtót fested és a szekrényeket nem, hogy a korpusz is meg legyen festve, ellenkező esetben az ajtók mögött a színe ki fog látszani.

A festés során, akár fagittel eltűntetheted a régi fogantyúk helyét és feldobhatod a bútort új fogantyúkkal is.

Reméljük tetszettek a lakásfelújítás ötletek.

LETÖLTHETŐ FELÚJÍTÁS TERVEZŐ

Ha felújítás előtt állszés szükséged van egy mankóra amivel rendszerezheted az ötleteidet és megtervezheted a felújításod minden lépését, nézd meg a Felújítás Naplót.

Egy letölthető tervező füzet, ami előre gyártott kérdésekkel, táblázatokkal és listákkal lesz segítségedre a teljes felújítás alatt.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Egy panellakás felújítás teljes története
Több falat is elbontottunk, azért hogy plusz egy szoba és egy tágasabb …
Házfelújítás modern letisztult stílusban 
Nézd meg, hogy egy jó tervezéssel, milyen modern, letisztult és egységes hangulatot …
Panel fürdőszoba felújítás – Önnek is lehet nagyobb a fürdőszobája 
Bemutatjuk, hogyan bővítettünk ki egy panel fürdőszobát, hogy elférjen egy 2. wc …
Polgári lakás felújítás – a teljes folyamat előtte utána képekkel
Egy polgári lakás felújításán keresztül megmutatjuk, hogyan lehet egy évtizedek óta elhanyagolt …

Szólj hozzá!