Lakás Felújítás régi dolgok megtartásával 

Amikor valaki lakás felújítás előtt áll, az első gondolat az szokott lenni, hogy mindent kidob a lakásban, tégláig visszabontja és mindenből újat vesz, hogy olyan legyen, mint a magazinok címlapján. 

Aztán ahogy elkezdődik a tervezés és a szükséges termékek és munkák kristályosodnak, lassan elkezd az ember racionálisabban gondolkozni, majd rájön, hogy a lakásban sok olyan dolog van, amit azért szeret és még jó, úgyhogy szeretné a felújítás után is megtartani. 

Ez két dolog miatt is jó:

egyrészt pénzt spórolunk a felújítás alatt, ha már a meglévő termékeket felhasználjuk 

másrészt így lesz egy kiindulási pontunk a design-t illetően, amihez a lakás stílusát a felújítás alatt igazítani tudjuk. 

Mindkét pont tervezéséhez található is táblázat a Felújítás Naplóban, ami egy lakásfelújítás tervező munkafüzet. 

Található benne egy olyan lap, amiben már az igényfelmérés alatt számba veheted a szükséges termékeket és azt melyik van már meg és melyiket kell újonnan beszerezned. 

Ezen kívül pedig a design tervező részben egy külön oldalon írhatod össze az egyes helyiségek fókuszpontjait és azok stílusjegyeit, amihez később a további termékeket is igazítani tudod. 

A korábbi Ügyfeleink is elég sok mindent megtartottak a felújításuk alatt, amik nagyon befolyásolták a lakások végső stílusát. 

Volt olyan termék, ami érintetlenül maradhatott a helyén, de volt olyan termék is, ami maga is egy teljes felújításon ment keresztül. 

Szeretnéd megnézni mik azok a dolgok , amiket a felújítás alatt más tulajok megtartanak vagy felújítanak? Hoztunk 5 ilyen dolgot. 

Régi konyhabútor felújítás

Konyhabútor felújítás

A legnagyobb kihívást az jelentette, mikor egy felújítás alatt a tulaj jelezte, hogy megtartja a régi konyhabútort.

Eléggé ütött kopott volt már az ajtók felülete. Az évek alatt több rész tönkre ment, amit más típusú bútorral helyettesítettek. 

Viszont struktúrájában nem volt gond a bútorral, ezért döntött a tulaj a felújítás melett. 

Alapos takarítás után megjavítottuk a hibáit, fagittel javítottuk a rajta lévő karcokat, repedéseket, majd csiszoltuk és alapoztuk. Végül pedig három réteg krétafestéket kapott. 

Nézze meg a cikket a teljes bútor felújítás menetéről.

Parketta felújítás

Parketta felújítás

A régi parketta erősen el volt színeződve és kifoltosodott már a bútorok helye alatt. 

Alapos csiszolás és hézagtömítés után, vizesbázisú matt lakkot használtunk hozzá a felújítás alatt, amitől modernebb és világosabb hatást kapott. 

A teljes folyamatról talál egy videót tiktokon.

Radiátor átfújás

Az egyik felújítás alatt eléggé szűk volt a keret, és a fűtés korszerűsítése nem tartozott a feladatok közé. A meglévő radiátorok igazából nem voltak rossz állapotban, és nem volt még időszerű a cseréjük. 

Viszont, ahogy elkezdtük kifesteni a lakást, a fehér falak mellett egyre sárgábbnak hatottak a korábban fehérnek tűnő dolgok. Így többek között a meglévő lemezradiátorok is.

Alapos takarítás után átfújtuk a külső borításukat hőálló spray-vel. 

Viszont azt azért jeleznénk, hogy ez nem minden esetben ésszerű döntés. A radiátorok egy idő után elrozsdállhatnak belülről, kilyukadhatnak, így, ha már nagyon régiek, vagy hibát észlel rajtuk, inkább cserélje ki. A fűtéskorszerűsítés egy fontos része a lakás megfelelő műszaki állapotának. Ha beavatkozást igényel a fűtés, nem éri meg a radiátorokon spórolni.

Viszont, ha nincs bajuk, csak elszíneződtek, akkor ez egy jó módszer, és ma már gyártanak kifejezetten radiátorhoz való fújható festéket, amit barkácsboltokban is lehet kapni.

Megtartott lámpák

LAkás felújítás bérbeadásra

A lámpák nagyon meg tudják határozni a lakás hangulatát, viszont elég borsos áruk is tud lenni. Így sok esetben ezek megmaradnak a felújítás alatt. 

Viszont mivel a lámpák cseréje nem egy bonyolult és nem sok kosszal járó feladat, így , ha a felújítás alatt valahol meg kell fogni a pénzt, érdemes a régi lámpákat leporolni és megtartani, majd akár később kicserélni őket. 

Régi ajtók

Polgári lakás felújítás

Két lakás felújítás alatt is, amit kiviteleztünk megtartották a tulajok a régi ajtót. 

Az egyik esetben egyáltalán nem kellett hozzányúlni sem, mert a 30 éves fa ajtók tökéletes állapotban voltak. 

Egyik másik lakásban viszont át kellett őket csiszolni és újra festeni, mert már eljárt felettük az idő. Viszont ezek a fehér kazettás ajtók klasszikusan a polgári lakások alapvető kellékei, így vétek ezeket kidobni. 

A polgári lakás felújítás előtte utána képeit nézd meg egy másik cikkünkben.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Egy mennyezeti lámpa nem elég – hogyan tervezd meg a világítást? 
A felújítás alatt sokan elhanyagolják a világítástervezést,és csak egy mennyezeti lámpa kerül …
Vízálló laminált padló konyhába – előnyök, hátrányok, alternatívák
A lakásfelújítások során használt termékek és megoldások folyamatosan változnak, és ezzel a …
Fuga színek kisokos – hogyan ne rontsd el a burkolásod a fugával 
A fuga színek kiválasztásával sokan nem törődnek, pedig meghatározza a végeredményt. Itt …
Lakásfelújítás trendek – mit kérnek a legtöbben az otthonukba
Bár nincs két egyforma felújítás, de vannak lakásfelújítás trendek, amik befolyásolják a …