4 ötlet, hogy ne legyen unalmas a fehér csempe  

Az év második felében zsinórban négy olyan fürdőszoba felújításunk is volt, ahol fehér csempe került fel a falra. Ez a fürdőszobában tiszta és tágasabb érzést nyújt, így jó választás. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb burkolat boltban kapható, és jó áron, azonnal beszerezhető. 

Persze azért az is fontos, hogy a fehér csempe mivel lesz kombinálva, mert önmagában kicsit egyhangú és unalmas tud lenni.  

Hoztunk 4 ötletet a fehér csempe mellé, amiket az előző fürdőszoba felújítások alatt megvalósítottunk.

Fahatású padlólappal kombinálva 

A fehér csempe mellé nagyon jó választás a fa hatású padlólap. Ez kiegyensúlyozza a fehér egyszerűségét és egy nyugodt, természetes közeg teremthető vele.

Ha még egy lépéssel tovább akarsz menni, nagyon jól mutat, ha a padlólapot a zuhanyzó vagy a kád falán felfuttatod. Ez ad egy kicsi izgalmat a térnek. De ehhez fontos tudni, hogy a fali csempe nem rakható a padlóra, de a padlólap felrakható a falra. 

Fehér csempe és fahatású padlólap kombinációja fürdőszobában

Élvédő a sorok között

Az élvédő elsődleges funkciója, hogy lezárja a pozítiv és negatív sarkokat, de ma már olyan sok féle létezik belőle, hogy dekor elemként is használhatod. Az utolsó csempesor előtt rakj be egy sor élvédőt. Ez megtöri a fehér csempe egyhangúságát és máris izgalmasabb lesz a fürdőszoba burkolás. 

Fehér csempe sorok között élvédő

Díszcsík mozaikból

Ha a fehér burkolat mellé mozaikot is használsz végtelen kombinációs lehetőséged adódik. A mozaikok hálóra ragasztott kisebb csempe darabokból állnak, így azokat könnyen fel tudod akár darabolni a háló mentén, és különböző formában helyezheted el dekor elemként a fehér csempe sorok között. 

A képen látható kék csillógos mozaikot és még rengeteg más színű és mintájú mozaikot találsz a Maikly csempe boltban. Érdemes oda ellátogatni, ha valami különlegeset de jó áron keresel.

Ilyenkor és minden esetben mikor a falon több lapot kombinálsz együtt, fontos odafigyelni arra, hogy a lapok hasonló vastagságúak legyenek. Ezt mozaiknál különösen meg kell nézni, mert az átlag fali csempe vastagsága 7-9mm szokott lenni, de vannak olyan mozaik csempék, amik csak 4-5 mm vastagok. Ez nem tűnik kimondva túl nagy különbségnek, de két eltérő vastag lap kombinálása esetén egy nagy hézag fog keletkezni közöttük, amit nem szabad ragasztóval áthidalni. 

Fehér csempe és mozaik használatával készült fürdőszoba

Nagy méretű padlólappal kombinálva

Egy kis fürdőszobában használtuk azt a megoldást, hogy a fal alsó részén a nagy méretű padlólap futott, felette pedig a fehér csempe, ami Metro csempe méretű.

Az ilyen kombinációknál arra kell figyelni, hogy a két csempe vastagsága megegyezzen, valamint hogy a Metro csempéket egymás mellé téve megkapjuk a nagyobb lap szélességét. Ebben a számításban figyelembe kell venni azt is, hogy a kis csempék között általánosságban 2mm fuga fut. Ezt azért fontos előre kiszámolni, mert különben a fugák nem fognak együtt futni a csempék találkozásánál.

Ennél a fürdőszobánál 45×45 -ös szürke padlólapokat használtunk, és a 20×10 -es Metro csempét állítva helyeztük fel. A fehér csempe közötti fuga távolságok miatt keletkező különbséget azzal hidaltuk át, hogy a fal sarokba eső csempék szélességéből vágtunk, így a másik szélen a két csempe fuga tökéletes szimmetriában fut.

A cikkben látott fürdőszobákat nézd meg jobban a referencia képeink között. 

FÜRDŐSZOBA TERVEZŐ FÜZET

Ha fürdőszoba vagy komplett lakás felújítás előtt áll, de nem tudja , hogy kezdje el, mire figyeljen oda, segítségére lesz a Felújítás Napló.

Ez egy letölthető tervező füzet, amely előre gyártott kérdésekkel, listákkal és táblázatokkal irányítja a felújítás tervezése során a design kialakításától, az alaprajzon keresztül, a szükséges munkák és termékek kiválasztásán át.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Zuhanyzó ötletek – milyen zuhanyzó típust válassz? 
Ha fürdőszoba felújítása alatt bármilyen zuhanyzó a vágya, a cikkben minden benne …
Egy mennyezeti lámpa nem elég – hogyan tervezd meg a világítást? 
A felújítás alatt sokan elhanyagolják a világítástervezést,és csak egy mennyezeti lámpa kerül …
Vízálló laminált padló konyhába – előnyök, hátrányok, alternatívák
A lakásfelújítások során használt termékek és megoldások folyamatosan változnak, és ezzel a …
Fuga színek kisokos – hogyan ne rontsd el a burkolásod a fugával 
A fuga színek kiválasztásával sokan nem törődnek, pedig meghatározza a végeredményt. Itt …