3 ötlet, hogy ne legyen unalmas a fehér csempe  

Az év második felében zsinórban három olyan fürdőszoba felújításunk is volt, ahol fehér csempe került fel a falra. Ez a fürdőszobában tiszta és tágasabb érzést nyújt, így jó választás. Nem beszélve arról, hogy a legtöbb burkolat boltban kapható, és jó áron, azonnal beszerezhető. 

Persze azért az is fontos, hogy a fehér csempe mivel lesz kombinálva, mert önmagában kicsit egyhangú és unalmas tud lenni. De hoztunk még 3 ötletet mellé, amiket az előző fürdőszoba felújítások alatt megvalósítottunk. 

Fehér csempe és fahatású padlólap kombinációja 

A fehér csempe mellé nagyon jó választás a fa hatású padlólap. Ez kiegyensúlyozza a fehér egyszerűségét és egy nyugodt, természetes közeg teremthető vele. Ha még egy lépéssel tovább akarsz menni, nagyon jól mutat, ha a padlólapot a zuhanyzó vagy a kád falán felfuttatod. Ez ad egy kicsi izgalmat a térnek. Fontos tudni, hogy a fali csempe nem rakható a padlóra, de a padlólap felrakható a falra. 

Fehér csempe és fahatású padlólap kombinációja fürdőszobában

Használj a fehér csempe sorok között élvédőt 

Az élvédő elsődleges funkciója, hogy lezárja a pozítiv és negatív sarkokat, de ma már olyan sok féle létezik belőle, hogy dekor elemként is használhatod. Az utolsó csempesor előtt rakj be egy sor élvédőt. Ez megtöri a fehér csempe egyhangúságát és máris izgalmasabb lesz a fürdőszoba burkolás. 

Fehér csempe sorok között élvédő

Rakjál mozaik csíkot 

Ha a fehér burkolat mellé mozaikot is használsz végtelen kombinációs lehetőséged adódik. A mozaikok hálóra ragasztott kisebb csempe darabokból állnak, így azokat könnyen fel tudod akár darabolni a háló mentén, és különböző formában helyezheted el dekor elemként a fehér csempe sorok között. 

A képen látható kék csillógos mozaikot és még rengeteg más színű és mintájú mozaikot találsz a Maikly csempe boltban. Érdemes oda ellátogatni, ha valami különlegeset de jó áron keresel.

Ilyenkor és minden esetben mikor a falon több lapot kombinálsz együtt, fontos odafigyelni arra, hogy a lapok hasonló vastagságúak legyenek. Ezt mozaiknál különösen meg kell nézni, mert az átlag fali csempe vastagsága 7-9mm szokott lenni, de vannak olyan mozaik csempék, amik csak 4-5 mm vastagok. Ez nem tűnik kimondva túl nagy különbségnek, de két eltérő vastag lap kombinálása esetén egy nagy hézag fog keletkezni közöttük, amit nem szabad ragasztóval áthidalni. 

Fehér csempe és mozaik használatával készült fürdőszoba

A cikkben látott fürdőszobákat nézd meg jobban a referencia képeink között. 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Régi ház felújítása ötletek – 5 dolog, amit mindenki kér
Ötletekkel tele az internet. De a legtöbb a valóságban meg se valósítható. …
Beltéri falburkolat ötletek – 5 módszer az egyhangú falak ellen
A magazinokban látott lakások, attól olyan elegánsak, hogy a falak nem egyhangúak, …
Hasznos termékek felújításhoz – 45termék, amire szüksége lehet
Összegyűjtöttük a kedvenc termékeinket. amiket mi is használunk és amikre Önnek is …
Fürdőszoba felújítás- 5 dolog, ami a bajokat okozza 
Összegyűjtöttük azt az 5 fürdőszoba felújítási hibát, amiről az Ügyfeleink nem gondolták, …

Ingyenesen letölthető kivitelezés tervező munkafüzetek

X