Régi ház felújítása ötletek – 5 dolog, amit mindenki kér

Most már a sokadik ház felújítás után észrevettünk bizonyos trendeket, amiket szinte minden Megrendelő kért tőlünk a kivitelezés alatt. De, ami a szép ebben, hogy az egyforma kérések ellenére, a végén minden ház egyedi lesz, mert a megrendelők személyiségét fogja hordozni. Ezért nem szabad félni a terndektől, csak a saját képünkre formálva kell alkalmazni őket.

Ha régi ház felújítása ötletek után kutat, akkor nézze meg azt a 5 dolgot, amelyet a legtöbb felújító megvalósít a házában ebben az évben.  

Épített zuhany 

Ha a régi ház felújítása ötletek közül a fürdőszobával indulunk el, tagadhatatlanul a leggyakoribb kérések között van az épített zuhanyzó. Ma már – bár egyre szebb zuhanytálcákat lehet kapni – a legtöbben az épített zuhanyzó mellett szavaznak, mely egy ügyes burkolóval szépen kivitelezhető. 

Régi ház felújítása ötletek közül a leggyakoribb az épített zuhany

Ilyenkor már az aljzat készítés során fontos kialakítani a lejtést, amelyet a burkoló még megad a burkolatok elhelyezésekor. Az épített zuhanyzóhoz hosszú zuhanyfolyókát a legjobb használni, és a padlóburkolatot a burkoló úgy vágja be, hogy a lejtést afelé irányítja. 

Ha épített zuhanyzóban gondolkodik mindenképpen számoljon rá a padlóburkolatból, mert rendszerint sok darab csempe és vágás szükséges hozzá pluszban. 

Beépített wc 

Ha a régi ház felújítása ötletek közül még maradunk a fürdőszobában , a második leggyakoribb kérés a  beépített WC. Ez sokak szerint modernebb megjelenésű, mint a hagyományos tartályos wc-k, ráadásul biztosít a wc felett egy polcos pakolós lehetőséget is. 

Ilyenkor a WC állvány köré gipszkarton borítást helyeznek, amelyet burkolattal borítanak. Figyeljünk oda, hogy vizes helyiségben impregnált kartont használjunk, és a WC polcos részénél a saroknál vagy élvédőre lesz szükség, vagy gérvágásra. 

újonnan készített épített zuhany és beépített wc régi ház felújítása során

EPOXI Fuga 

Maradva a fürdőszobánál a régi ház felújítás ötletek között meg kell említeni a burkolat és a fuga választását is. Ha felújítunk egy régi házat azt általában hosszú távra tervezzük. Célszerű a designt is úgy megválasztani, hogy az ne csak a mai trendeknek legyen megfelelő, de hosszú időre szép legyen. 

Emiatt többen is mostanában a fehér fali csempe és a fahatású hidegburkolat mellett döntöttek a fürdőszoba felújításhoz. Hogy az eredmény minél tartósabb legyen, egyre elterjedtebb a fehér fali csempéhez az epoxi gyantás fuga alkalmazása, mely a hagyományos cementes fugákkal szemben, nem színeződik el az idők és a használat alatt. Sokaknak viszont unalmas a fehér csempe, pedig néhány egyszerű dologgal kicsit megbolondítható, amiről egy másik cikkünkben írtunk. 

Klikkes vinyl

Ha a fürdőszobából behajózunk a nappali és a szobák felé, a régi ház felújítása ötletek között eljutunk a melegburkolatokig. Ha szerencsénk van és a házban megmenthető parketta van, akkor mindenképpen érdemes meggondolni, annak a felcsiszolását és újralakkozását. 

Sajnos sok esetben a régi parketta hiányos, vagy nagyon sérült és már nem lehet megmenteni. Ha erre nincs mód a leggyakoribb a régi ház felújítása ötletek között, hogy klikkes vinyl padlót használnak a parketta helyett. A vinyl padló a melegburkolatok új királya, vízálló, hőszigetelő, magas kopásállóságú. Akár padlófűtéshez is használható. Nagyon szép, egységes hatást lehet elérni, a ma már nagyon sokféle mintában kapható burkolatokkal. Lehet kapni tekercses formában is. De nagyon sokan választják a klikkes változatot, amelyet elég egyszerűen és gyorsan lehet lerakni. 

felújított hálószoba

Fehér Szegély 

A ház felújítások során egyre többen választják a burkolatokhoz a fehér MDF  szegélyt. Ezek 5 akár 10 cm magasak is lehetnek, és nagyon elegáns hatást keltenek. Használhatóak akár a hideg, akár a melegburkolat szegélyeként, a fal és a burkolat találkozásának eltakarására. 

Ha szeretne még több ötletet látni, nézze meg korábbi családi ház és kádár kocka felújításaink előtte utána fotóit.