30 legjobb fürdőszobai tároló ötlet

Tároló helyből egy lakásban sosem elég. A fürdőszobai tároló lehetőségek pedig minden helyiségnél fontosabbak, hiszen egy fürdőszobában rengeteg piperecikk és naponta használatos dolog halmozódik fel.

A fürdőszobák pedig általában kicsik és zsúfoltak. El kell férnie benne a kádnak, zuhanynak, mosdónak, sokszor még a wc-nek és a mosógépnek is. Így a fürdőszobai tároló szempontjából már nem sok szabad felületünk marad. 

Ezért fontos, hogy a fürdőszobai tároló terén kreatívan gondolkozzunk és válasszunk többfunkciós termékeket és általában vertikálisan, azaz a falon a mennyezet felé gondolkozzunk.  

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb fürdőszobai tároló ötleteket a falba építettől a fúrás nélkül használhatóig.

Felújítás előtt készíthető fürdőszobai tároló típusok

Ha még a fürdőszoba felújítás előtt áll, érdemes már a tervezéskor gondolni  a fürdőszobai tároló lehetőségekre. 

Az egyik legújabb és legmodernebb megoldás a fürdőszobai tároló területen a falfülke. 

Épített zuhany fürdőszobai tároló falfülkével

Falfülke kialakítható a fürdőkád felett, vagy az épített zuhanyzó falán is. 

A falfülke gyakorlatilag egy mélyedés a falban, melyet csempével burkolnak. A széleknél a csempét vagy gérbe vágják, vagy élvédőt használnak a burkolat pozitív sarkainak találkozásánál. 

A falfülke esetében előre tervezzük meg a méretét, és igazítsuk azt a használt flakonjaink méretéhez. Kialakíthatjuk úgy is, hogy egy nagyobb mélyedésből áll, ez estben az alsó peremre pakolhatunk. De építhető magasabbra is, amely magasság egy üvegpolccal ketté választható, így még több pakolási felületet kapunk.

Manapság a felújítások alatt a másik egyre népszerűbb kérés a rejtett tartályos WC beépítése. Ebben az esetben a wc tartály a fal mögött helyezkedik el, amely gipszkartonnal és burkolattal van eltakarva. 

Amennyiben okosan alakítjuk ki a helyet, úgy el tudjuk a wc-t dobozolni, úgy, hogy felette egy polc alakul ki, ami extra fürdőszobai tároló helyet adhat nekünk. Mert a kialakuló polcra kosarakat és dobozokat helyezhetünk el. De akár egy szekrényt is beépíthetünk fölé, mely kb 20 cm mélységú lehet, ami nagyjából a rejtett wc eldobozolás mérete. 

Ha épp fürdőszoba felújítás előtt áll, nézze meg további ötleteinket a blogon.

Fürdőszobai tároló szekrények

Amikor a fürdőszoba elrendezésén gondolkozunk, igyekezzünk úgy alakítani az elemek elrendezését, hogy azok egymásba kapcsolódjanak és minél kevesebb holt , kihasználatlan terünk legyen. 

Ha mégis akad egy -egy üres sarok, vagy falszakasz, oda tervezzünk különálló fürdőszobai tároló bútorokat.

Keressünk olyan bútort, amely elég keskeny, így nem vesz el a padló és falelültünkből túl sokat. Vagy keressünk olyan opciót, amelyet tudunk a már meglévő elemeinkkel kombinálni,, mint például egy mosógép felé helyezhető szekrény. Ugyanakkor tárolás hely szempontjából okos gondolat, ha multifunkcionális termékeket keresünk, vagyis olyanokat, amik egyszerre több funkciót is ellátnak. Így például a fürdőszoba tükör esetében egy pici fürdőbe mindenképp olyat válasszunk, ami mögött tároló polcok is vannak.

Tároló kosarak

A fürdőszobai tároló szempontjából az egyik legfontosabb dolog a szervezettség. Mindennek ki kell találni előre a helyét, és a hasonló elemeket érdemes csoportosítani és együtt tárolni. Ha fürdőszobai tároló kosarakba és dobozokba rakjuk a kisebb nagyobb piperecikkeinket, azok a kosár extra mérete ellenére is kevesebb helyet fognak elfoglalni, mert nem fognak a mosdó szekrényben ide -oda hánykolódni. 

Fali akasztók

Ha nincs is elég helyünk egy egész szekrény elhelyezésére,  azért mindig akad annyi hely a falon vagy az ajtó mögött, hogy egy akasztót vagy egy kisebb polcot felrakjunk, amire kosarakat és rekeszes tárolókat rakva, újabb extra fürdőszobai tároló helyhez juthatunk. 

Mindig keressük a szabad felületeket, és azokat használjuk ki.

Zuhany polcok

Ugyanakkor találhatunk olyan akasztókat is, amelyeket nem kell még fúrni sem, és elhelyezhetőek a zuhanyban vagy a kádnál, így, ha nincs falfülke, vagy kádperem, amire pakoljuk a tusfürdőt, nem kell a földön tárolni, hanem külön polcokat használhatunk hozzá. 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Fuga színek kisokos – hogyan ne rontsd el a burkolásod a fugával 
A fuga színek kiválasztásával sokan nem törődnek, pedig meghatározza a végeredményt. Itt …
Lakásfelújítás trendek – mit kérnek a legtöbben az otthonukba
Bár nincs két egyforma felújítás, de vannak lakásfelújítás trendek, amik befolyásolják a …
Fürdőszoba csempe ötletek és minden, amit a burkolat kiválasztásához tudni érdemes
Ha fürdőszoba csempe ötletek után kutat, hoztunk néhány kész fürdőszobát és, hogy …
A modern fürdőszoba 5 kelléke egy valós fürdőszoba bemutatásával
A lakberendezésben folyamatosan jönnek és mennek a trendek. Hogy mik a modern …