Modern lakberendezés trendek 2024-ben 

Minden év elején a szakértők összegzik, hogy mi várható a következő évben a modern lakberendezés trendek terén. 

Mivel nincs új a nap alatt, ezek olyan trendek, amiket már láthattunk korábban is, de az új évben hangsúlyossá vagy újra divatossá válnak, vagy egy kis csavarral térnek vissza.

Nézzük mik lesznek a modern lakberendezés trendek 2024-ben? 

Biofill design

A szakértők azt jósólják, hogy a modern lakberendezés trendek 2024-es év egyik nagy befutója lesz a Biofill design . 

Ez azt jelenti, hogy az otthonokban nagy hangsúlyt adnak majd a természetességnek. 

Ennek jegyében bátran lehet használni a földközeli színeket és természetes anyagokat. 

Nagyon hangsúlyos és gyakran használt szín lesz a barna és a terrakotta. De látni fogunk kő és fa elemeket is gyakran használva, például falburkolatként. 

Ez is érdekelheti: Nézze meg beltéri falburkolat ötletekről szóló cikkünket!

Hangsúlyos minták 

Már az előző évben is láthattuk megjelenni , de most még tovább hódítanak a minták. 

Gyakori lesz a csíkos motívumok használata, de a minták szeretete például megjelenik az előző pontban említett biofill designnal karöltve a hangsúlyos mintázatú márványok használatában is. 

Összefoglalva azt mondhatjuk, hogy az egyszerű szürke fehér kombinációjú lakásoknak leáldozik, és felváltja őket az egyediség és a természetközeliség, mint a modern lakberendezés trendek 2024-es hirnökei.  

Színes falak 

A fehér egyszerűség eltűnése azt is jelenti, hogy a falak festéséhez a ragyogó fehér színek helyett, inkább natúr földszíneket, vagy akár egészen sötét színeket is használhatunk. 

Ha egészen merészek vagyunk, akkor a mennyezetet, a dekorléceket és még a bútorokat is festhetjük a falakkal egyező színre, egy teljesen homogén környezetet teremtve a helyiségben. 

Zárt terek

A korábbi egybefüggő terek és nyitott polcok koncepciója talán leáldozni látszik, és a modern lakberendezés trendek 2024-ben inkább a kisebb, zárt zónák kialakítására törekszenek

Ez például megjelenik a konyhában, ahol a tavaly hódító nyitott polcok felöl elmegyünk a zárt un háztartási eszköz garázs irányába, vagy pédául a walk-in hatalmas, nyitott zuhanyok felöl az intimebb, fallal elkerített zuhanyok felé. 

Íves formák 

A korábbi évek szögletes, minimalista, kocka bútorai felöl már a tavalyi évben elmozdult a modern lakberendezés az íves , lekerekített bútorok felé. Ezek az ívek pedig a bútorokon kívül a lakás további részein is megjelenik. 

Így például egy konyhasziget sarkainál, vagy az ajtók és ablakok formájában

De nagy visszatérő lesz a boltívek használata a lakás átjáróiban, ami egy nagyon elegáns hatást tud kölcsönözni. 

Persze mindig fontos szem előtt tartani, hogy ezek csak ötletek, és irányok, amik jönnek mennek évről évre, de a lakásunk nem újítjuk fel évente , csak azért mert változik a trend. 

Ezeket érdemes csak ötletként kezelni, kivenni belőlük a nekünk tetsző dolgokat és a saját ízlésünk, igényünk és az otthonunk adottságai szerint alakítani. 

Ha épp lakásfelújítás előtt áll, segítségére lesz a Felújítás Napló, amely végig vezeti a lakásfelújítás tervezés minden fázisán, helyiségeként, beleértve a design koncepció kialakítását is.

Az előre gyártott listákkal és táblázatokkal, önállóan képes lesz otthonában egységes és hangulatos design-t teremteni bankrablás nélkül. 

Egy mennyezeti lámpa nem elég – hogyan tervezd meg a világítást? 
A felújítás alatt sokan elhanyagolják a világítástervezést,és csak egy mennyezeti lámpa kerül …
Vízálló laminált padló konyhába – előnyök, hátrányok, alternatívák
A lakásfelújítások során használt termékek és megoldások folyamatosan változnak, és ezzel a …