Milyen lakberendezési stílus illik Önhöz?

Köszönjük, ha kitöltötte a lakberendezési stílus kvízünket. Reméljük, hogy tetszett és hasznosnak találta. Bár ez csak egy kis játékos ízelítő, de fontos alapigazságokat tartalmaz, amik mentén kitöltheti a felújítás stílus tervező füzetünket.

Mi úgy gondoljuk, hogy a lakberendezési stílus az a ragasztó, ami egy otthonban a különböző elemeket egésszé alkotja. 

Ha az otthonában harmóniát teremt a bútorok, színek és formák között egységet alakít ki, a lakás megnyugtatóbb, kellemesebb és elegánsabb érzést fog kelteni. 

Számtalan lakberendezési stílus létezik, melyek teljesen különbözőek. Mégis mindenkinek meg van az a stílus , mely a szívéhez és az egyéniségéhez a legközelebb áll. 

Persze, nem egyszerű egy stílus mellett letenni a voksunk, és egy egész lakást egyetlen stílus szerint felújítani. De, ha több irányzatból is tetszenek dolgok, sem kell megijedni. 

A lakberendezési stílusok közül akár többet is lehet választani, és összekombinálni azok legmarkánsabb elemeit. 

Így például egy skandináv, föld színeket kedvelő, sok fát használó lakberendezési stílus mellett jól megfér egy-egy hangsúlyosabb ipari modern stílushoz tartozó fém bútor. De akár egy hagyományos kategóriába tartozó antik konzol asztal is. 

A fúzióból akkor nem lesz káosz, ha egységet tudunk teremteni a résztvevők között. 

Ezt úgy lehet a legjobban elérni, ha nem impulzívan vásárolunk. Az a jobb, ha inkább gondosan előre tervezünk. A tervezés során a legfontosabb elemek: 

  • inspirációk 
  • fizikai hangulattáblák 
  • digitális moodboardok
  • látványtervek 

Ezek elkészítésében segítségre lehet a Pinterest , ahol remek ötleteket lehet találni erre. Többek között mi is táblákba rendezzük az inspirációkat, általában helyiségek szerint. Ha pedig meg van az inspiráció a Milanote vagy a Canva programok tökéletesen alkalmasak, hogy elkészítsük a saját digitális moodboardunkat és látványtervünket. 

A letölthető dokumentumaink között ingyen szerkeszthető Moodboard mintát talál, amit mi is használunk, amikor tervezni kezdünk egy felújítást.

Annak ellenére, hogy a mai világ a digitalizáció helyezi előtérbe, mi szeretünk fizikai, kézzel fogható inspirációs táblákat is készíteni és különböző boltok termékmintáival feltölteni.

Szinte minden bolt már ad termékmintát. Van, ahol csak a szállítási díjat kell kifizetni. De például az Obiban és egyéb barkácsáruházakban is 2000,-Ft-ért elvihetünk magunkkal egy darab csempét, mondjuk. Ez azért is fontos, mert egy szín, egy minta a napfényben, vagy a lakás világítása mellett egészen másképp mutathat, mint ahogy a boltban vagy a képernyőn. 

Ma például mi is bevásárló körúton jártunk az AC Design telepén Szentendrén, és a Bauhausban is voltunk. Mindkettőben csodákra találtunk, és el is hoztuk a termékmintákat. 

Lakberendezési stílusok kiválasztásához termékminták

Megmutatjuk mi, hogy csináljuk. 

Hamarosan mi is új projektbe kezdünk, és szeretnénk lépésről lépésre bemutatni mi hogyan tervezzük meg egy lakás stílusát és hogyan valósítjuk meg azt a való világban. 

Ha érdekli ez a folyamat, figyelje a blogot, mert ott fogjuk cikkek és képek formájában bemutatni az alakulást. 

De addigis töltse le a lakás felújításhoz készített tervező füzeteinket, amivel Ön is majd végig kísérheti a projekt lépéseit. 

A felújítás elég izgalmasnak ígérkezik, mert nem egy teljesen új építésről van szó, hanem egy használt lakást fogunk ráncba szedni, több meglévő régi elem megtartásával, felújításával és új dolgok összehangolásával. 

Hamarosan kezdünk…

EZ IS ÉRDEKELHETI

Egy mennyezeti lámpa nem elég – hogyan tervezd meg a világítást? 
A felújítás alatt sokan elhanyagolják a világítástervezést,és csak egy mennyezeti lámpa kerül …
Vízálló laminált padló konyhába – előnyök, hátrányok, alternatívák
A lakásfelújítások során használt termékek és megoldások folyamatosan változnak, és ezzel a …
Fuga színek kisokos – hogyan ne rontsd el a burkolásod a fugával 
A fuga színek kiválasztásával sokan nem törődnek, pedig meghatározza a végeredményt. Itt …
Lakásfelújítás trendek – mit kérnek a legtöbben az otthonukba
Bár nincs két egyforma felújítás, de vannak lakásfelújítás trendek, amik befolyásolják a …