RONGYOS TÉGLÁK …

AVAGY A FABBRICK ÖTLETE ÉS TÖRTÉNETE

Tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be, hogy legtöbbünknek roskadásig tele van a szekrénye olyan ruhákkal, amiket már nem hord, de nem jut el odáig, hogy kidobja vagy elajándékozza őket.

És most, hogy a koronavírus miatt nem túl sok alkalom adódik, hogy a szokásos farmeren és pulóveren kívül más ruhába bújjunk, még szembetűnőbb a nem hordott ruhamennyiség kupaca. 

Lehet, hogy ezzel a problémával küzdött a francia építész hallgató Clarisse Merlet is , amikor megalkotta FabBrick nevű márkáját, mely használt ruhaanyagokból gyárt téglát. Az elgondolás alapja az a tény, hogy a pamut nagyszerű hangszigetelő és hőtartó képességgel bír, és a fenntarthatóság eszméjében, szükséges az Európában eldobott közel 4 millió tonnányi anyaghulladéknak az újrahasznosítása. A téglák 400 g -osak, melyek 3 pólóból készülnek el, természetes kötőanyag használatával és préselés útján bármilyen méretűvé és formájúvá gyárthatóak. 

Az első prototípus tanulmányai alatt 2017-ben készült el, és mára már egy több munkavállalót foglalkoztató gyárrá nőtte ki magát az ötlet. Jelenleg elsősorban boltok, belső terek és bútorok dizájn elemeként hasznosítják. De ki tudja hová szárnyal el még az ötlet. Mert az életben a jó dolgok váratlanul jönnek és fejbe vágnak , mint egy tégla.  

Szólj hozzá!